Invasive Arter – Databehandling (med GIS)

Biologisk Institut på SDU bruger området omkring Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge til at forske i blandt andet udbredelsen af gyvel. Eleverne skal selv ud og indsamle data til brug i SDU´s forskning: de skal hjælpe med at måle og registrere væksten af gyvelplanter på bestemte positioner. Disse data bliver plottet ind i et stort regneark, med henblik på at følge planternes vækst gennem tiden under forskellige menneskelige påvirkninger, hvilket vil være med til at give forskerne viden om, hvilke typer naturpleje, der er bedst egnet i forhold til at holde gyvelen nede.

Der vil desuden blive arbejdet med QGIS, hvor eleverne vil opleve, hvordan dette program kan bruges i forbindelse med miljøovervågning og overvågning af udviklingen i naturen i området.

Udgivet i Forløbsbeskrivelser Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*